"BRUNO K. ÖIJER TROLLBINDER"

 

 

Bruno K. Öijers höst-/vinterturné 2008 inleddes den 20 oktober i Karlstad, på Scalateatern. Här är en recension i Nya Wermlands-Tidningen, därefter ytterligare en röst ur publiken.

 

 

 

 

 

 

En annan person som var på plats skriver:

 

"Jag har aldrig sett honom live in person, så det var verkligen en upplevelse [...] Musiken innan konserten var utmärkt vald - allt mellan Johnny Cash och Bob Dylan (Death Is Not The End).

[...]

Jag har aldrig sett något liknande. Han missar inte ett ord i dikterna, koncentrationen fullständig, salongen knäpptyst, och efter varje dikt utropar han "yeah!", "absolutely!", "tack allihopa!" eller något liknande, samtidigt som han stirrar triumfatoriskt på mikrofonen, som vore den hans just besegrade fiende. Mest gillar jag de nyare texterna, från trilogin och den nya "Svart som silver", jag har lite svårare för ordflödena och bilderna a la Dylans "Tarantula", men de är magnifika och maffiga på sitt sätt, speciellt live."Hålla Honom Kvar" och "Aldrig" tillhör det mest hjärtskärande och magnifika jag har sett på en scen. Gå och se om ni har möjlighet!"